Share this page

IFC lanseazã prima emisiune de obligațiuni denominate în lei în sprijinul finanțãrii sectorului privat din România

București, România, 6 iunie 2017— IFC, membrã a Grupului Bãncii Mondiale, a lansat o emisiune de obligațiuni în valoare de 70 de milioane de lei (RON) ca plasament privat. Aceasta este prima emisiune in monedã localã a IFC ,  in baza acordului dat recent de guvernul român.
Obligațiunile sunt emise în cadrul programului Obligațiuni Globale pe Termen Mediu (GMTN) al IFC. În cadrul programului, IFC poate emite obligațiuni denominate diverse valute atunci când oportunitãțile d in piațã se aliniazã nevoilor de finanțare ale clienților IFC din sectorul privat.
Obligațiunile au maturitate de un an și au fost vândute unei combinații de investitori internaționali și locali. Emiterea obligațiunilor sprijinã investițiile IFC în sectorul privat din România.
"Emiterea primelor obligațiuni ale IFC denominate în RON este în concordanțã cu strategia IFC de a furniza finanțare pe într-un numãr tot mai mare de valute și de a extinde meniul opțiunilor de finanțare în moned ã localã pentru clienții noștri" , a declarat Jingdong Hua, Vicepreședinte și trezorier al IFC.
Emiterea obligațiunilor se încadreazã, de asemenea, în strategia IFC de mobilizare a investitorilor internaționali și naționali pentru a furniza finanțare în moned ã localã pentru sectoare strategice ale economiei și pentru a atenua riscul de schimb valutar pent ru clientii sãi.
Societe Generale a acționat în calitate de aranjor unic al emisiunii de obligațiuni. În anul fiscal 2017 IFC a emis obligațiuni în 25 de monede locale, incluzând lari georgieni, tenge kazahe, reali brazilieni, peso columbieni, dolari singaporezi, etc.
Despre IFC
IFC, membrã a Grupului Bãncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globalã axatã pe sectorul privat din piețele emergente. Lucrând cu peste 2.000 de companii din întreaga lume, ne folosim capitalul, expertiza și influența pentru a crea piețe și oportunitãți în cele mai dificile zone ale lumii. În anul fiscal 2016 am acordat finanțãri pe termen lung record de 19 miliarde USD pentru țãrile în curs de dezvoltare, mobilizând puterea sectorului privat pentru a ajuta la eradicarea sãrãciei și pentru a spori prosperitatea împãrtãșitã. Pentru mai multe informații vã rugãm sã vizitați www.ifc.org .
Rãmâneți conectați