Share this page

IFC sprijinã Alpha Bank România sã majoreze acordarea de credite ipotecare

București, România, 7 iunie 2017 – IFC, membrã a Grupului Bãncii Mondiale, acordã Alpha Bank România un împrumut de 50 de milioane de Euro pentru a sprijini acordarea de credite ipotecare și pentru a contribui la extinderea accesului la finanțare pentru potențialii proprietari de locuinț e din România.  
Alpha Bank România, client existent al IFC și companie în cadrul Alpha Bank Group, unul dintre cele mai importante grupuri din sectorul financiar din Grecia, a fost prima bancã ce a introdus creditele ipotecare în România în 2001 și este acum unul dintre principalii creditori ipotecari din țarã, cu un portofoliu care depãșește 1 miliard de Euro. Este de așteptat ca finanțarea din partea IFC sã ajute creditorul sã sustina un numãr mai mare de viitori proprietari de locuințe și sã dezvolte în continuare piața localã .
"Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite sã sprijinim mai bine nevoile clienților noștri într-o piațã în care cererea crește anual", a declarat Periklis Voulgaris, vicepreședinte executiv al Alpha Bank România. "Acest acord va consolida în continuare competitivitatea și poz iția noastrã pe piațã".
Una dintre prioritãțile IFC în România este consolidarea sistemului financiar local, sprijinind bãncile sã ofere oportunitãți de finantare accesibile și durabile pentru a spori incluziunea financiarã.
Sistemul de finanțare a locui nțelor din România ar putea contribui mai mult la creșterea economicã decât o face în prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidențial în produsul intern brut este cea mai scãzutã dintre țãrile UE. Media pentru cele 28 de tari membre este de 50%.
"Noul împrumut al IFC va consolida și mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România și va permite bãncii sã-și extindã portofoliul de credite ipotecare și sã-și ajute clienții sã devinã proprietari de locuințe", a declarat Manuel Reyes -Retana, Director R egional al Grupului Instituțiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. "Prin stimularea capacitãții Alpha Bank de a creste acordarea de credite ipotecare contribuim și la un ciclu sãnãtos, generat pe plan intern, al ocupãrii forței de muncã, creșterii economice și economisirii".
În 2015, IFC a acordat Alpha Bank România o linie pentru sustinerea activitatii de comert international  in valoare de 30 de milioane USD, în cadrul Programului de Finanțare a Comerþului Global, care sprijinã comerțul pe piețele emergente prin acordarea de garanții parțiale sau totale pentru tranzacții comerciale individuale , garantate de ratingul triplu-A al IFC.
De la aderarea la UE, creșterea economicã a României a contribuit semnificativ la reducerea sãrãciei. Cu toate acestea, o mai larga intermediere financiarã este necesarã pentru a sprijini accesul la credite pentru persoanele fizice și întreprinderile mici, care constituie segmentul cel mai critic al economiei.
Despre Alpha Bank România S.A.
Alpha Bank România, membrã a Alpha Bank Group , este o instituție financiarã de top, activã pe piața din România de peste 20 de ani. Banca oferã o gamã diversã și modernã de servicii și produse, atât pentru piața de retail cât și pentru cea corporativã. Pentru mai multe informații vã rugãm sã vizitați www.alphabank.ro .
Despre IFC
IFC, membrã a Grupului Bãncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globalã axatã pe sectorul privat din piețele emergente. Lucrând cu 2.000 de companii din întreaga lume, ne folosim cele șase decenii de experiențã pentru a crea oportunitãți acolo unde este cel mai mult nevoie de ele. În anul fiscal 2016 investițiile noastre pe termen lung în țãrile în curs de dezvoltare au crescut la aproape 19 miliarde de dolari, mobilizându-ne capitalul, expertiza și influența pentru a ajuta sectorul privat sã punã capãt sãrãciei extreme și sã sporeascã prosperitatea impartasita . Pentru mai multe informații vã rugãm sã vizitați www.ifc.org .
Rãmâneți co nectați