Share this page

IFC anunţă numirea unui nou director regional pentru Europa şi Asia Centrală.

Viena, Austria, 10 mai 2018 — IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, a numit un nou Director pentru Regiunea Europei si Asia Centrala, în care sunt incluse 28 de ţări cu un portofoliu de peste 10 miliarde USD în investiţii şi 89 de proiecte de asistenţă tehnică.
Începând din data de 1 mai 2018, dna. Wiebke Schloemer îl va înlocui pe actualul director, dl. Tomasz Telma. Fost director pentru infrastructură regională în cadrul IFC, dna. Schloemer va coordona o regiune care include Turcia, Romania, Ucraina, Georgia, Serbia, Kazahstan, Polonia, Rusia şi alte ţări, şi va conduce o echipă de 420 de profesionişti care sunt responsabili cu investiţii noi în valoare de peste 3 miliarde USD.
Dna. Schloemer are o experienţă de peste 20 de ani în finanţarea proiectelor şi în finanțele corporatiste, precum şi în investiţiile cu capitaluri private din mai multe domenii de activitate, inclusiv energie, transporturi, utilităţi, telecomunicaţii şi tehnologie. Înainte de această numire, dna. Schloemer a coordonat investiţiile în infrastructură ale IFC în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, gestionând investiţii de peste 5,5 miliarde de dolari SUA.
„Aceasta este o regiune în care au fost inovate multe produse şi iniţiative noi, de la asistenţă tehnică în domeniul eficienţei energetice şi a resurselor la obligaţiuni verzi şi de la primul proiect de adaptare la schimbările climatice ale IFC la iniţiativa pentru oraşe a IFC, ajutând societăţile private să crească şi să contribuie la creşterea economică regională“, a declarat dna. Schloemer. „Deşi rezultatele sunt îmbucurătoare, provocările rămân. Consider că rolul nostru în regiune constă în a furniza soluţii cu ajutorul sectorului privat pentru cele mai presante necesităţi ale ţărilor pentru care lucrăm, cum ar fi îmbunătăţirea infrastructurii, îmbunătăţirea eficienţei în domeniul agroalimentar, sprijinirea inovaţiilor prietenoase cu mediul în domeniul producţiei şi consolidarea pieţelor de capital locale“.
Dna. Schloemer s-a angajat la IFC în 2004 ca ofiţer de investiţii în cadrul departamentului care se ocupă de sectoarele telecomunicaţiilor, media şi tehnologiei, cu sediul în Washington D.C. Ulterior, a dobândit experienţă în ţări din Europa şi Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi estul Asiei şi regiunea Pacificului.
Înainte de a lucra la IFC, dna. Schloemer a fost angajată la Banca Europeană de Investiţii in Luxembourg, şi la DEG, o corporatie de investiţii din Germania, în domeniul tranzacţiilor cu pasive şi capitaluri din domeniul infrastructurii în diverse ţări din Africa, Asia şi Europa de Est.
Despre IFC
IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituție internationala de dezvoltare focusata pe sectorul privat din piețele emergente. Colaborăm cu peste 2000 de societăţi comerciale din toată lumea şi ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în zone ale lumii care se confruntă cu unele dintre cele semnificative provocări. În exerciţiul financiar 2017, am oferit o finanţare-record pe termen lung în sumă de 19.3 miliarde USD acordată ţărilor în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei şi pentru a susţine prosperitatea. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.ifc.org
Rămâneţi în legătură cu noi!