Share this page

IFC contribuie la creşterea volumului de credite acordate fermierilor români, stimulând agroeconomia

Bucureşti, România, XX mai 2017 — IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă o finanţare de 70 milioane de lei Agricover Credit IFN pentru a spori accesul fermierilor români la finanţare, stimulând în acelaşi timp şi sectorul agroeconomic semnificativ al ţării.
Agricover Credit IFN, care face face din grupul Agricover din România, este singura instituţie financiară din această ţară care finanţează exclusiv sectorul agricol. Noul împrumut acordat va sprijini finanţările oferite de Agricover Credit IMM-urilor din domeniul agroeconomic, care astfel îşi vor putea majora capitalul circulant, contribuind in acelasi timp la extinderea portofoliul de credite ale companiei şi rata de penetrare a pieţei.
Acesta este cel de-al doilea împrumut pe care IFC îl acordă Agricover Credit IFN. În 2012, IFC a acordat societăţii un împrumut în sumă de 12,5 milioane euro, pentru a îmbunătăţi accesul fermierilor la finanţare. Agricover Credit oferă atât finanţarea capitalului circulant pe termen scurt, cât şi împrumuturi de investiţii pe termen mediu fermierilor care sunt activi în domeniul culturii plantelor şi/sau în domeniul creşterii animalelor, producţiei de lapte şi în domeniul procesării produselor agricole.
„Un nou acord de împrumut cu IFC ne va permite să sprijinim în continuare dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii, asigurând accesul la finanțarea necesară creșterii productivității și generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât și pentru domeniul agricol din România“, a declarat dl. Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN. „Avem resursele necesare si ne propunem să asigurăm condiţii mai avantajoase de finanţare pentru acest segment.”
România se află pe locul doi în Europa din punctul de vedere al suprafeţei de teren arabil, iar în sectorul agricol din România este angajată aproximativ 35% din forţa de muncă a ţării. IFC continua sa sprijine sectorul agroeconomic dat fiind potenţialului de dezvoltare pe care îl are acest sector, în special din punctul de vedere al rolului important în reducerea sărăciei.
„Colaborăm cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura că și fermierii mici au acces la finanțare”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa. „Extinzandu-ne aria de acoperire dincolo de instituțiile bancare tradiționale, intarim capacitatea finanțatorilor alternativi de a satisface nevoile de capital ale sectoarelor subfinantate, precum agroeconomia”
Strategia pe termen lung a IFC pentru sectorul financiar din România este de a mări capacitatea băncilor şi IFN-urilor de furniza împrumuturi sectoarelor care nu beneficiază de suficientă finanţare, cum ar fi agroeconomia, microîntreprinderile şi IMM-urile, precum şi de a promova produse financiare care să includă linii de finanţare a comerţului şi finanţări în monedă locală.
Despre IFC
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume, valorificăm cele șase decenii de experiență pentru a crea oportunități acolo unde este nevoie cel mai mult. În exercițiul financiar 2016, investițiile noastre pe termen lung în țările în curs de dezvoltare au crescut la aproape 19 miliarde de dolari, utilizând capitalul, expertiza și influența noastră pentru a ajuta sectorul privat să pună capăt sărăciei extreme și să sporească prosperitatea comună. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.ifc.org
Rămâneţi în legătură cu noi!
Despre Agricover Credit IFN
Agricover Credit IFN - divizia de finanțare a Agricover Holding - este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit Agricover să dezvolte produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor reale ale fermierilor. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.agricover.ro .