Share this page

IFC şi Garanti Bank România: Un nou raport evidenţiază impactul noilor oportunităţi de finanţare disponibile femeilor-antreprenor

Bucureşti, 7 februarie 2019 — IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, şi Garanti Bank România au lansat astazi un raport comun care subliniază importanţa şi impactul accesului sporit la finanţare pentru femeile-antreprenor din România.
Raportul intitulat “Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania” evidenţiază impactul Programului de Servicii Bancare al Garanti Bank pentru Femeile-antreprenor care reprezintă IMM-uri din România. Între 2011 si 2017, Banca a acordat împrumuturi în valoare de peste 145 milioane euro companiilor detinute de femei. Aceste companii au raportat ulterior au declarat o creștere medie reală a vânzărilor de peste 5% pe an, mai mare decât media națională pentru firmele din România.
IFC a colaborat cu Garanti Group Romania pentru a contribui la reducerea decalajelor financiare pentru femeile-antreprenor, semnând din 2011 şi până în prezent un număr de şapte împrumuturi în sumă totală de 157 milioane euro, patru dintre ele vand o componentă de gen mai puternică. Recent, IFC a semnat un acord de împrumut cu Garanti Bank Romania pentru suma de 25 milioane euro în decembrie 2017 şi cu Garanti Leasing Romania pentru 7 milioane euro în februarie 2018, pentru a susţine incluziunea financiară, în special pentru femeile-antreprenor.
„Suntem un sustinator activ si vocal al antreprenoriatul în general şi antreprenoriatul în rândul femeilor în particular. Ca urmare a parteneraitului nostru de peste 7 ani cu IFC, am acumulat o experienţă semnificativă şi o vastă cunoaştere cu privire la finanţarea de gen şi la importanţa antreprenoriatului în rândul femeilor,” a declarant dl. Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank Romania. “Acest nou raport subliniază modul în care femeile pot contribui în mod semnificativ în toate domeniile economice, precum şi faptul că femeile pot prospera dacă beneficiază de sprijin adecvat. Ne bucurăm şi suntem mândri să dăm publicităţii constatările ace stui nou raport şi subliniem angajamentul nostru pe termen lung faţă de comunitatea de afaceri din România.”
Aproximativ două treimi din clienţii Garanti Bank au declarat că serviciile financiare de care au beneficiat de la Garanti Bank au contribuit la creşterea vânzărilor, a profitului net, precum şi a capitalului operaţional. Este foarte posibil ca 84% din clienţii Garanţii Bank care sunt femei şi au răspuns întrebărilor în cadrul sondajului de opinie să recomande produsele pe care le-au primit de la Garanti Bank, comparativ cu clienţii altor bănci.
“Ca investitor responsabil pe piețele emergente, IFC vizează creșterea participării femeilor în economie prin facilitatea accesului lor la finanțare”, a declarat dna Wiebke Schloemer, Director regional al IFC pentru Europa şi Asia Centrală. „Afacerile de dimensiuni mai mici aflate în proprietatea femeilor devin deja o forţă care trebuie avută în vedere în România, iar femeile îşi pot valorifica mai bine potenţialul economic printr-un acces îmbunătăţit la finanţare, după cum se evidenţiază în studiu“.
Raportul intitulat “Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania” este disponibil la următoarea adresă: https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/region__ext_content/ifc_external_corporate_site/europe+and+central+asia/resources/garantibankromania_2019case
Despre IFC
IFC, organizaţie soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare din lume, axata pe sectorul privat din pieţele emergente. Colaborăm cu peste 2.000 de societăţi comerciale din toată lumea si ne valorificam capitalul, experienţa şi influenţa pentru crearea unor pieţe şi oportunităţi de afaceri în zone ale lumii care se confrunta cu unele din cele mai semnificative provocari. În exercițiul financiar 2017, IFC a oferit finanțare pe termen lung țărilor în curs de dezvoltare ce a inregistrat o valoare record de 19.3 miliarde USD, valorificând puterea sectorului privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei și pentru a susține prosperitatea comună. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați.
Ţineţi legătura cu noi!
Despre Garanti Bank România
Garanti Bank face parte din grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește Garanti Leasing (marca prin care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) și Garanti Consumer Finance (marca prin care operează Ralfi IFN). Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat în timp un portofoliu solid și variat de clienți și și-a extins în permanență rețeaua națională și portofoliul de produse pentru toate segmentele de activitate: servicii bancare pentru persoane fizice, IMM-uri și corporații.
Anul trecut, Garanti Bank a fost numită Superbrand, pe baza unei liste de peste 1.500 de mărci analizate de Superbrands România. Mai mult, în luna august, Garanti Bank a primit din partea prestigioasei reviste Global Finance premiul „Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului „The World’s Best Consumer Digital Banks In Central & Eastern Europe 2018” și este cel de-al unsprezecelea premiu pe care Garanti Bank îl primește din partea revistei Global Finance în ultimii zece ani.
Garanti Bank România este deținută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată ca mărime din Turcia, cu prezență importantă în toate liniile de activitate și peste 16 milioane de clienți. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi: