Share this page

IFC contribuie la creşterea valorii împrumuturilor acordate de Garanti IMM-urilor şi femeilor antreprenor din România

Bucureşti, Romania, 26 februarie 2018 — IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă două împrumuturi cu o valoare cumulată de 32 milioane euro Grupului Garanti din România pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, jumătate din această sumă fiind alocată pentru împrumuturi care vor fi acordate companiilor deținute sau gestionate de femei.
Garanti Bank Romania și Garanti Leasing Romania au semnat cu IFC împrumuturi de 25 de milioane de euro şi 7 milioane de euro în decembrie 2017, respectiv, în februarie 2018, în scopul stimulării incluziunii financiare, în special la nivelul femeilor antreprenor. În ultimii şase ani, IFC a acordat Grupului Garanti din România, care include servicii bancare şi de leasing, un total de 70 milioane de euro pentru a contribui la finanţarea IMM-urilor.
“Antreprenoriatul este un motor important al dezvoltării economice în România. Suntem un susținător activ al acestui sector în general, și al femeilor antreprenor în particular, iar obiectivul nostru este de a fi un partener solid pentru toți clienții noștri. Strategia Garanti este aliniată cu viziunea IFC, lucru dovedit și de colaborarea noastră de succes din ultimii ani. Suntem încântați să semnăm aceste noi acorduri, să ne consolidăm obiectivele reciproce și angajamentul pe termen lung față de comunitatea de afaceri din România“, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti România.
În conformitate cu strategia regională a IFC, finanţarea vine în special în sprijinul companiilor în cadrul cărora există femei acționari/asociaţi sau care se regăsesc în structura de top management. În prezent, în România există peste 480.000 de companii cu asociați / acționari femei sau în cadrul cărora femeile joacă un rol decisiv la nivelul conducerii, și aproximativ 165.000 de persoane juridice care sunt deținute exclusiv de femei.  
“Încurajarea antreprenoriatului feminin din România valorifică potențialul neutilizat în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă şi creşterea economică”, a declarat Thomas Lubeck, Director Regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est. “Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură sprijin pentru întreprinderile mici, dar și pentru femeile antreprenor, în vederea dezvoltării afacerilor acestora și a creării de locuri de muncă”.
IFC este unul dintre principalii investitori internaționali din economia românească și un susținător important al dezvoltării sectorului privat, la nivel global.
Despre IFC
IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Colaborăm cu peste 2000 de societăţi comerciale din toată lumea şi ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în zone ale lumii care se confruntă cu unele dintre cele semnificative provocări. În exerciţiul financiar 2017, am oferit o finanţare pe termen lung ţărilor în curs de dezvoltare ce a inregistrat o valoare record de 19.3 miliarde USD, valorificând puterea sectorului privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei şi pentru a susţine prosperitatea comună. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.ifc.org
Rămâneţi în legătură cu noi!
Despre Garanti Grup România
Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA). Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piața locală către peste 500.000 de clienți.
Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. Banca deservește peste 15 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, dar și retail, oferind servicii financiare integrate.  Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB.
Garanti Bank România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală.. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de sucursale şi bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card. La începutul acestui an, Garanti Bank a fost desemnată Superbrand, evidențiindu-se dintr-o listă de peste 1.500 de branduri analizate de Superbrands România
Garanti Leasing România (brandul sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) completează gama de produse şi servicii a Grupului Garanti cu oferte de leasing pentru vehicule, echipamente și imobiliare, sale & lease-back. De la inaugurare, compania a acordat peste 825 de milioane de euro pentru activele deţinute în leasing financiar și a semnat peste 53.900 de contracte de leasing. În prezent, societatea operează prin șase birouri locale și creează sinergii cu agențiile Garanti Bank.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați: www.garantibank.ro şi www.garantileasing.ro
Rămâneți conectați: